Jednodruhová bylinková sůl s rukolou.
Zubaté listy rukoly se vyznačují teplou peprnou vůní a příjemně ostrou chutí.
Celé listy najdou své nejlepší místo v jakémkoliv listovém salátu, lze připravit salát jenom z listů rukoly. Nemáte-li celé listy, výborně poslouží naše sůl s rukolou. Naši sůl použijte při přípravě dresinku, kterým dochutíte mísu salátu. Bude chutnat na restované zelenině, zvláště na paprikách. Vynikající je k sýrům, vyzkoušejte s kozím sýrem. Výborně doplňuje těstoviny, ať už při jejich přípravě nebo v podobě dresinku, kterým těstoviny zalijete. Dochutí brambory nebo bylinkové máslo, které ideálně použijete k mořským plodům.
Nebo zkuste osolit cokoliv podle fantazie. S čím vám naše bylinková sůl chutnala nejlépe? Podělte se s námi o svou zkušenost na info@osoleno.cz.
Rukola pochází z Asie a jižní Evropy. Do 18. století byla v Evropě oblíbenou bylinkou, poté však náhle na dvě století, s výjimkou Itálie, doslova zmizela. V dnešní době zažívá velký návrat a patří k nejpoužívanějším bylinkám do salátů.
Ručně vyráběná bylinková sůl bez chemických konzervantů, ochucovadel a barviv.
Obsah: 50g
Objemový podíl bylinky a soli - 8 : 1
Složení: rukola setá 80%, sůl jedlá kamenná s jodem
Určeno k dochucení pokrmů
Skladujte v suchu!
Výrobce: Martin Habart, U Zahrad 161, 390 01 Tábor
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.